Cumartesi, Aralık 21, 2024
Ana SayfaGenelAromaterapi ve Fitoterapi Nedir

Aromaterapi ve Fitoterapi Nedir

Geçmişteki güzellik sırlarından biri olan aromaterapi günümüzde hala kullanılmaya devam ediyor. İnsanlar tarafından ne olduğu tam olarak anlaşılmasa da oldukça yararlı olduğu bir gerçek. Günümüzde özelikle kozmetikte ham madde olarak kullanılmaya devam eden ve modern haline 1930’lu yıllarda getirilen aromaterapi banyo suyunda vücuda rahatlatılması için de kullanılır.

Aromaterapi nedir?

Kokuların tedavisi olarak bilinen aromaterapi, bitkilerin damıtılarak elde edilmesiyle ortaya çıkar. Çok farklı çeşitleri olan aromaterapi, doğal terapi yöntemidir. Eski Mısır’da da kullanıldığı bilinen bu yöntem, o zamanlar mumyalama işlemlerinin vazgeçilmez malzemesiydi.

Kokuların hayatımızda duyusal kimlikleri oluşturuyor ve aromaterapiyle elde edilen yağlar, vücudumuzda birçok noktaya bakım için kullanılıyor. Özellikle akupunktur noktalarına etkisiyle şaşırtan bir gerçeğe dönüşüyor. Asya kıtasında hala, hastalıklara karşı kullanıldığı biliniyor.

Aromaterapik yağlar, cildi yatıştırmaya, günlük yorgunluğu gidermeye çalışır. Özellikle vücudun rahatlamasını sağlar. Siz de günlük cilt bakımınızda aromaterapiyi kullanabilirsiniz.

Aynı aromaterapi gibi fitoterapi de geçmişten günümüze gelen yöntemlerden biridir.

Fitoterapi nedir?

Fitoterapi Avrupa’da günümüzde hala kullanılan alternatif tıp yöntemidir. Asıl amaç bitkilerle oluşturulan ürünlerle kullanıcının rahatsızlığını gidermeye çalışmaktır. Bunlar daha çok kapsül, krem, losyon gibi formlarda kullanıcıya sunulur.

Sadece bu formlarda değil Asya’daki çaylarla da fitoterapi uygulanabilir. Bitki uzmanları tarafından geliştirilen fitorerapik ürünler, günümüzde de varlığını sürdürür. Daha çok ufak tefek rahatsızlıklarda kullanılan bu yöntem hala eski gücünü korumaya devam eder.

Günümüzde fitoterapinin en çok kullanıldığı ülke Almanya’dır. Almanya gelişmiş tıp sistemini, fitoterapiyle destekler.

Geçmişte ise, Sümerler, Akatlar,  Asurlulardan kalan yazmalarda bu yöntemin varlığından söz ediliyor. İbni Sina’nın da bu yöntemi kullandığı, ayrıca eski Çin uygarlığında bu yöntemin aktif olduğu ortaya çıkan delilerle ispatlanmıştır. Günümüzde de hala bu yöntem Çin’de yerini korur.

Bu iki yöntemde alternatif metotlardır. Geleneksel yöntemlerle günümüzde hala günlük bakımda ve kısa süreli amaçlar için kullanılır.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments