Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaGüzellikEvde Manikür Nasıl Yapılır?

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür; tırnakların kesilip şekillendirilmesi, tırnak diplerindeki et parçalarının temizlenmesi, ellerin ve tırnakların ölü hücrelerden arındırılması için ellere ve tırnaklara uygulanan temizleme ve bakım işlemidir.

Manikür yapmak için kuaföre gitmeniz şart değil, vereceğimiz tüyolarla evde kendiniz kolayca yapabilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan; içinde tırnak makası, tırnak eti makası ve çift taraflı törpü bulunan manikür setlerine sahip olmak. Manikür ve tırnak bakımı için tüm ihtiyaçlarınıza dermoeczanem.com dan uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

Adım Adım Evde Manikür Yapma

  • Öncelikle, tırnaklarınızda oje varsa aseton yardımıyla ojelerinizi temizleyin ve ellerinizi yıkayıp kurulayın.
  • Tırnaklarınızı istediğiniz uzunlukta kesin veya törpüyle kısaltın. Tırnaklarınızın zarar görmemesi için, törpüleme işlemini tırnağın yan tarafından ortasına doğru tek bir hareketle yapın ve tercih ettiğiniz şekli verin. Törpüyü ileri geri hareket ettirmek tırnak kırılmasına sebep olabilir. Bu aşamada metal yerine cam törpü tercih etmelisiniz. Kâğıt törpü ile hafif hareketlerle çok bastırmadan tırnaklarınızın yüzeyini parlatabilirsiniz.
  • Ellerinizin rahatça girebileceği boyuttaki bir kabın içerisine sıcağa yakın su koyun. Tırnaklarınızda sararmalar varsa birkaç damla limon suyu, tırnak diplerinizin temizlenmesi ve dezenfekte olması için 1-2 damla lavanta yağı, tırnaklarınızın beslenmesi ve nemlenmesi için 2-3 damla zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Manikür Nasıl Yapılır
  • Parmaklarınızı hazırladığınız manikür suyunun içine sokun ve 5 dakika kadar tırnak etlerinizin yumuşamasını bekleyin.
  • Yumuşamış tırnak etlerinizi hafifçe geriye doğru itin, bu aşamada kullanacağınız aparatın ucuna katikül giderici sıvı sökebilirsiniz.
  • Kabaran ve belirginleşen tırnak etlerinizi, tırnak diplerine çok yaklaşmadan, kanatmamaya dikkat ederek tırnak eti makası ile kesin. Tırnak etleri estetik olarak hoş görünmese de tırnak diplerini bakterilere karşı korur. Yumuşayan tırnak etlerini çok ipten kesmek tırnak diplerinizi enfeksiyona açık hale getirebilir. Daha önce tırnak etlerinizi kesmediyseniz sadece geriye itmenizde fayda var.
  • Tırnak etlerinizden kurtulduktan sonra tırnak için geliştirilmiş tırnak ve tırnak eti bakım yağını masaj yaparak yedirin ve fazla olan yağı kâğıt havlu ile temizleyin.
  • Son olarak ellerinize peeling yaparak ölü hücreleri temizleyin ve tırnak bakımı yapan nemlendirici el kremiyle destekleyebilirsiniz.

Manikür sırasında kullanılan aletleri alkol veya kolonya ile temizleyip dezenfekte edin ve sonraki kullanımınız için hazır hale getirin.

Sonrasında tırnaklarına isteğinize bağlı olarak koruyucu tırnak cilası ya da oje sürebilirsiniz.

Evde manikür yapmanın en güzel tarafı; manikür aletlerinin size özel olmasıdır. Kuaförlerde ortak kullanılan aletlerin aksine evde manikür yapmak daha hijyeniktir, bulaşıcı hastalık riski yoktur, enfeksiyon riski ise çok azdır.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments