Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaGenelEnerji Dolu Sabahlara Merhaba De!

Enerji Dolu Sabahlara Merhaba De!

Enerji dolu sabahlar, kişinin moduna göre değişebiliyor. Bazen çok iyi uyanabilirken, bazen enerjimiz aşırı düşük uyanabiliyoruz. Bu noktada yapmamız gereken enerjimizi yönetebilmek. Nasıl mı? Tabii ki kendimize göre bir yöntem uygulayarak. Belki muhteşem bir sabah kahvaltısı, belki alarmsız kendi kendinize uyanacağınız güzel bir uyku, belki güzel bir duş, belki olumlama. Enerji dolu bir sabah için sizin için hazırladığımız muhteşem yazımıza göz atmaya ne dersiniz?

  • Kendinize güzel bir kahvaltı sofrası hazırlayın

Enerjisi düşük bir sabaha uyanmış olabilirsiniz. Yapmanız gereken kendinize keyifli bir kahvaltı hazırlamak olmalı.

Kahvaltıda neyi seviyorsanız hazırlayın. Bol soğanlı bir menemen, efsane bir omlet, çeşit çeşit peynirlerin olduğu bir peynir tabağı… Kahvaltı için kendinizi şımartabildiğiniz kadar şımartın. Keyifli keyifli yiyin.

Kahvaltıda farklılıklardan hoşlanıyorsanız, “Ben tam kahveciyim, sabah kahve içmeden ayılamam” diyorsanız kendinize lezzetli bir filtre kahve yapabilirsiniz. Yanında pankekle harika bir kahvaltı olabilir.

“Ben kahvaltıda doğal şeylerden hoşlanıyorum” diyorsanız detoks suları hazırlayabilirsiniz. Mesela bol maydanozla ve salatalığın suyunu harmanlayabilir ve rahatlıkla tüketebilirsiniz. Hafif limon eklemeniz tadını daha güzel yapabilir.

  • Derdi, tasayı unutun, güzel bir uyku çekin

Güne iyi başlamanın diğer yolu, kesinlikle iyi dinlenmiş bir vücut. Deliksiz çekilen bir uyku hem beyninizi hem de vücudunuzu dinlendirecektir. Kesintisiz bir uykuya sahip olmak ise herkesin hayali. Bazı insanlar yapısı gereği kafasını koyar koymaz uyusalar da, bazıları maalesef yatakta o tarafa dön bu tarafa dön yine de uyuyamaz. İyi bir uyku için birkaç püf noktayı uygulayabilirsiniz.

  • Kendinizi şartlandırın ve her gece aynı saatte uyumaya özen gösterin,
  • Yatak odanızda fazla eşya olmamalı, ayrıca tüm elektronik aletleri salonda bırakın. Telefonunuz da dâhil.
  • Dertlerinizi unutun. O dertle yüzleşen ilk insan siz değilsiniz ve kesinlikle son siz olmayacaksınız. Bu nedenle kendinize eziyet etmekten vazgeçin. Sizin kadar değerli kimse yok. Kendi değerinizin farkına varın.
  • Olumlama yaparak güne başlayın

Uyandınız ve depresif hissediyorsunuz. Çok normal, insan modu çok değişken olduğundan sabah kalktığınızda kötü hissedebilir, öğlen mutlu olabilirsiniz. Eğer sabah kalktığınızda depresif ya da melankolik hissediyorsanız şükredin ve ne kadar iyi bir hayata sahip olduğunuzu hatırlayın. Böyle sabahlarda olumlama yapmak da iyi hissettirebilir. Mesela birkaç kez “ ben çok mutluyum” diyerek tekrarlayabilirsiniz. Ya da “ben müthiş hissediyorum”, “ben harikayım” diyerek olumlama yapabilirsiniz. Bir zaman sonra modunuzun değiştiğini siz de fark edeceksiniz.

  • Güzel bir duş alın

Sabah kalktınız ve uyku mahmurluğundan kurtulamıyorsunuz. Yapmanız gereken güzel bir duş almak olmalı. Mis gibi kokan duş jelinizle vücudunuzu şımartmak istemez misiniz?

  • Basit esneme hareketlerinden yardım alın

Basit esneme hareketleri hem dolaşımınızı hızlandırın hem de vücudunuzu rahatlatır. Basit birkaç hareketlerle hemen ertesi sabah denemeye başlayın, farkı hissedin.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments