Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaGüzellikCilt BakımıGeçmişten Günümüze Güzellik

Geçmişten Günümüze Güzellik

Eskiden bu yana cilt bakımı özellikle kadınlar için oldukça önemlidir. Önceleri otlardan, topraktan elde edilen malzemelerle yapılırken günümüzde daha konsantrasyonlu maddelere sahip ürünler ile yapılıyor.

Geçmişten günümüze cilt bakımları değiştiği gibi güzellik anlayışları da değişti. Önceden göze hoş gelen şeyler günümüzde yadırganabiliyor, geçmişte yadırganan şeyler, günümüzde hoş karşılanabiliyor. Buradaki dengesiz tutum insanların algılarından kaynaklanıyor. Gelin cilt bakımının tarihine ve geçmişteki güzellik anlayışına birlikte göz atalım.

Ah bu güzellik anlayışları, ah bu kadınların bitmeyen güzellik çilesi… Yıllardır bitmeyen bu güzellik anlayışı yüzünden kadınlar az çekmedi. Önceleri beyaz tenli kadınlar güzel sayıldığı için kadınlar güneşe bile çıkmazdı. Günümüzde kadınlar bronz tene sahip olabilmek için saatlerce güneşin altında yatıyorlar.

  • 1600’lü yıllarda kadınların ciltlerini beyazlatmak için sirke kullandığını biliyor muydunuz?
  • Ya da Kleopatra’nın çeşitli esansiyel yağları karıştırtarak makyaj yaptığını? Bir rivayete göre Avusturya kraliçelerinden birinin güzelliğini korumak için yüzüne çiğ et kaplayarak uyuduğu söylenir. 
  • Peki, ilk modern cilt bakım ürünlerinin güzellik tutkunu kadınlar sayesinde 1800’lü yıllarda ortaya çıktığını?

Söz konusu kadınlarsa başaramayacakları hiçbir şey yok efendim. Güzelliğin en önemli simgeleri kadınların, bu güzelliğe katkıda bulunmak için çeşitli formüller bulduğu bir gerçek.

  • Sirkeyle güzelleşen kadınlar

1600’lü yıllarda sirkenin önemli bir güzelleşme sembolü olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle beyazlığını korumak isteyen kadınlar, sirkeyle geliştirilen maskelerle aynı zamanda kırışıklıklara karşı da bakım yapma istiyorlarmış.

  • Cilt bakımının doğumu

Cilt bakımında milat sayılabilecek yıllar ise 1800’ler. 1800’lerde cilt bakım ürünlerinin sektöre adım atması ile kadınlar hayal ettikleri bakım kavuşmuş oldular.

  • 1900’ler ve güzellik salonları

1900’lü yıllarla birlikte güzellik salonları açılmaya ve kadınların güzellik anlayışına katkıda bulunmaya başladı. Yeni nesil bakım ürünleri ile birlikte kadınlar ciltlerine daha fazla özen göstermeye başladı.

Günümüzde bu güzellik anlayışına paralel olarak yüzlerce kozmetik markası ve kozmetik ürünü piyasaya sürülüyor. Kadınların güzelliğe olan tutkusundan ilham alan bu ürünler, aynı zamanda cilt ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.  

Çağımızın kadınlarının güzelliği nasıl yorumladığı geçmişteki güzellik sırlarıyla ilişkili. Şimdi oldukça kompleks bir yapıya sahip kozmetik sektörü cildi güzelleştirmeyi amaç edinmiş. E kadınların da bundan şikayetçi olmadığı aksine oldukça memnun kaldığı kozmetik sektörüne olan yoğun talepten anlaşılıyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments